Titel

Subtitel

Titel

Inleidende tekst over het onderwerp.

Button

Titel algemeen

Tekst die links komt te staan.

Links

Tekst die rechts komt te staan.

Rechts

Onze pensioenconsultants

Wilt u meer weten?
Hans staat voor u klaar.

Test

Wilt u meer weten?
Piet staat voor u klaar.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam pretium erat at iaculis consequat. Mauris sagittis ultricies mollis. In lacinia urna imperdiet, consectetur nisi et, faucibus nisi. Maecenas blandit iaculis tellus, in fringilla neque scelerisque id. In diam nisi, ultrices aliquet urna vitae, feugiat vehicula nulla. Cras euismod bibendum nisi eu commodo. Duis luctus est non tellus accumsan, hendrerit iaculis metus porta.

Afbeelding

Dit is voordeel 1
Dit is voordeel 2
Dit is voordeel 3
Dit is voordeel 4

Dit zijn veelgestelde vragen

1. Welke data zijn belangrijk?

Zorgverzekeraars moeten uiterlijk op 12 november 2021 de zorgpremie voor het jaar 2022 bekendmaken. Je huidige  zorgverzekering opzeggen kan tot en met 31 december 2021. Vervolgens heb je tot 31 januari 2022 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in op 1 januari. In praktijk vragen   de meeste verzekerden voor 31 december een nieuwe verzekering aan.

3. Kunnen mijn werknemers ook gedurende het jaar van zorgverzekering veranderen?

Switchen van zorgverzekering kan in principe alleen per 1 januari. Uitzondering hierop is dat een collectieve zorgverzekering bij uitdiensttreding beëindigd mag worden. Krijg je een nieuwe werknemer in dienst, die nu deelneemt aan een werkgeverscollectiviteit, dan kan die werknemer tussentijds switchen. En natuurlijk is het prettig om een nieuwe werknemer te kunnen laten zien wat er voor hen is geregeld. Je kunt de zorgverzekering net als overige -verzekerbare- arbeidsvoorwaarden (Pensioen, Anw, e.d.) onderdeel laten uitmaken van het on-boarding gesprek.

4. Hoe kan ik deelname aan onze collectieve zorgverzekering stimuleren?

Voor steeds meer werkgevers is de collectieve zorgverzekering een vaste waarde binnen hun gezondheidsbeleid. Een hoge deelnamegraad is dan ook steeds belangrijker. Deelname kan je stimuleren door de werknemers te informeren en van gezondheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid te maken. Ook zien wij steeds meer werkgevers die bij deelname aan de collectiviteit een financiële werkgeversbijdrage leveren. Wij adviseren dan wel om deze bijdrage te koppelen aan de keuze voor een aanvullende verzekering. Zo stimuleer je niet alleen deelname aan de collectiviteit, maar heb je ook invloed op de keuze voor een aanvullende verzekering. Een werknemer is dan bijvoorbeeld verzekerd van vergoeding van een bepaald aantal fysiotherapie behandelingen. 

Tegels

Met een inleidende tekst

Wachtlijstbemiddeling

Door wachtlijstbemiddeling kan de wachttijd gemiddeld met 26 dagen worden verkort. Help uw medewerkers weer sneller aan het werk.

Overstap weken

Vanaf half november t/m 31 december kan iedere Nederlander switchen van zorgverzekeraar. Hier vindt u meer informatie.

Hoofdtitel staat hier

En de tekst (links of rechts) staan hier.

Button

Tekst en afbeelding subtitel
Hoofdtitel staat hier
Whitepaper

Whitepaper contentblok

Dit is de begeleidende tekst (met een test document onder de button die te selecteren is in het contentblok).

Whitepaper contentblok