Wachtlijst-bemiddeling

 

Jij wilt toch ook dat jouw werknemers snel en gezond weer aan het werk kunnen? 

VLC & Partners helpt je met actuele informatie over de wachtlijstbemiddeling. 

 

 

Beste heer, mevrouw demo,

Deze informatie over wachtlijstbemiddeling is bestemd voor:
Demo

Acht weken wachten voordat je aan de beurt bent in het ziekenhuis of bij de specialist? Dat ziet natuurlijk niemand zitten. Het overkomt veel mensen, maar dat betekent niet dat je het zomaar moet accepteren. Met wachtlijstbemiddeling kunnen voor medewerkers met langdurig verzuim de wachttijd met gemiddeld 26 tot 49 dagen verkort worden. Hiermee verlaag je de verzuimkosten.

Wat is wachtlijstbemiddeling?

Wanneer de wachttijd voor behandeling langer duurt dan de landelijke normen (de zogenaamde ‘Treeknormen’) dan kan er wachtlijstbemiddeling aangevraagd worden. Een werknemer kan zelf besluiten om wachtlijstbemiddeling aan te vragen, maar als werkgever kan je hier vaak ook in bemiddelen. Verder moet de werknemer op een wachtlijst staan bij een ziekenhuis, zelfstandig behandelcentrum, voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) of voor wijkverpleging. 

Landelijke normen wachtlijstbemiddeling

Besparing ligt tussen 26 en 49 dagen
Maak gebruik van netwerk verzekeraar
Besparing verzuimkosten in geld € 6.000,- tot € 19.000,- per jaar

Zo werkt het

De CZ Interventie Experts onderzoeken of de zorg voor je werknemers sneller kan worden geleverd. Zij bemiddelen voor consulten en behandelingen in ziekenhuizen, GGZ-instellingen en zelfstandige behandelcentra (ZBC's).

Omdat er een collectieve zorgverzekering bij CZ is afgesloten, kun je voor alle werknemers via de Interventie Experts kosteloos wachtlijstbemiddeling aanvragen. Ook als zij geen verzekering bij CZ hebben. 

Is je werknemer ziek en wil je langdurig verzuim voorkomen? Neem dan contact op met de Interventie Expert voor een persoonlijk advies.

Meer informatie https://www.cz.nl/zakelijk/diensten/wachtlijstbemiddeling

Bellen mag ook 088 - 555 75 55

Vraag nu wachtlijstbemiddeling aan

Wachtlijstbemiddeling CZ
CZ

Zo werkt het

Wij gaan voor jou op zoek naar een andere zorgaanbieder die de behandeling eerder kan uitvoeren. Eerst kijken we of je terecht kunt bij een ziekenhuis bij jou in de buurt. Als daar op korte termijn geen plaats is, zoeken we verder in de rest van Nederland en ook bij zelfstandige behandelcentra (ZBC). Ook kijken we over de grens, in België en Duitsland.

Meer informatie https://www.aevitae.com

Bellen mag ook 088 - 35 35 763

Vraag nu wachtlijstbemiddeling aan

Wachtlijstbemiddeling Aevitae
Aevitae

Zo werkt het

ASR biedt werknemers hulp bij het verkorten van wachttijd. Als je werknemer op een wachtlijst staat, dan kun je hem/haar contact laten opnemen met de zorgadviseur van ASR. Zij kunnen kijken of je werknemer in een ander ziekenhuis of kliniek eerder terecht kan.

Wachtlijstbemiddeling is een kosteloze service die ASR biedt aan alle werknemers die deelnemen aan de collectiviteit.

Meer informatie https://www.asr.nl

Bellen mag ook 030 - 257 91 11

Vraag nu wachtlijstbemiddeling aan

Wachtlijstbemiddeling ASR
ASR

Veelgestelde vragen

Wat is wachtlijstbemiddeling?

Voor wachttijden in de zorg zijn landelijke normen afgesproken. Soms is die wachttijd langer dan die norm. Je kunt dan wachtlijstbemiddeling aanvragen, ook voor je naaste(n). De adviseur van het zorgteam kijkt dan waar je sneller terecht kunt.

Wanneer kan je wachtlijstbemiddeling aanvragen?

  • Als je op een wachtlijst staat bij een ziekenhuis, zelfstandig behandelcentrum, voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) of voor wijkverpleging
  • De wachttijd langer is dan de landelijke normwachttijd

Wat als mijn werknemer geen gebruik wil maken van de geboden optie tot snellere hulp?

Het kan zijn dat een werknemer al langer onder behandeling is en een goede band heeft met zijn/haar zorgverlener. Of dat hij/zij gewoon liever in de buurt geholpen wil worden en hierdoor geen gebruik wenst te maken van de aangeboden optie tot wachtlijstbemiddeling. Hier kan je niets aan doen. Een werknemer heeft altijd een keuzevrijheid voor zijn/haar behandelaar.

Meer informatie

Wilt u meer weten?
Klantteam Zorg & Verzuim staat voor u klaar.

Als je vragen hebt over de collectieve zorgverzekering of hulp kan gebruiken bij het informeren van jullie medewerkers dan kan je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur bereikbaar op onderstaand telefoonnummer.