Zorgen jouw werknemers voor het succes van je bedrijf?

Zorg dan goed voor je werknemers!

VLC & Partners helpt jou bij de communicatie rond de collectieve zorgverzekering.

Loop voorop. Kijk vooruit.

Beste heer, mevrouw demo,

De collectieve zorgverzekering(en) van Demo

Het belang van een gezonde organisatie neemt toe door ontwikkelingen als vergrijzing, de verhoogde pensioenleeftijd én een toename van werkstress en burn-out. Werkgever en werknemer hebben een gezamenlijk belang bij een goede collectieve zorgverzekering. Maak optimaal gebruik van de collectieve zorgverzekering en informeer je collega’s over de voordelen. Hoe meer collega’s zich aanmelden, hoe beter vorm gegeven kan worden aan het gezondheidsbeleid.

Maak de collectieve zorgverzekering onderdeel van het gezondheidsbeleid.

Werknemers zijn het kapitaal van de organisatie. Met gezonde en vitale werknemers houd je ook de onderneming vitaal. De collectieve zorgverzekeraar biedt steun en begeleiding bij het vormgeven van het gezondheidsbeleid.

 • Minder verzuim
 • Hogere productiviteit
 • Deelnemen aan diverse vitaliteitsworkshops
 • Gunstige inkoop preventieprogramma’s
Waarom een collectieve zorgverzekering?
Maak de collectieve zorgverzekering onderdeel van het gezondheidsbeleid.

De voordelen van de collectieve zorgverzekering

In de basisverzekering zit onvoldoende arbeidsgerelateerde zorg zoals psychologische zorg en fysiotherapie, terwijl dit belangrijke verzuimoorzaken zijn. In de aanvullende modules kan je precies die zorg aanbieden die gericht is op de werkzaamheden in de onderneming.

Werkgever en werknemers profiteren allebei van de collectieve zorgverzekering

 • Blije en tevreden werknemers
 • Belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde
 • Hogere waardering werknemers
 • Onderdeel gezondheidsbeleid
De voordelen van de collectieve zorgverzekering

Extra's

Als (strategisch) HR-adviseur helpt VLC & Partners graag bij het vormgeven van het vitaliteitsbeleid, bij het organiseren van workshops en bij het informeren van de werknemers. 

 • Beschikbaar stellen communicatiemateriaal
 • Digitale ondersteuning
 • Verbinden van partijen
Extra's

Veelgestelde vragen

1. Welke data zijn belangrijk?

Zorgverzekeraars moeten uiterlijk 12 november 2023 de zorgpremie voor het jaar 2023 bekendmaken. Je huidige  zorgverzekering opzeggen kan tot en met 31 december 2023. Vervolgens heb je tot 31 januari 2024 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in op 1 januari. In praktijk vragen de meeste verzekerden voor 31 december een nieuwe verzekering aan.

2. Wanneer kan ik mijn werknemers het beste informeren?

Alle zorgpremies voor 2024 moeten uiterlijk 12 november 2023 bekend gemaakt worden. Daarna kan je jouw werknemers informeren over jullie collectieve zorgverzekering. De meeste Nederlanders switchen tussen Kerst en Oud & Nieuw van zorgverzekering. Stuur daarom je werknemers vlak voor de kerstvakantie nog een herinnering.

3. Kunnen mijn werknemers ook gedurende het jaar van zorgverzekering veranderen?

Switchen van zorgverzekering kan in principe alleen per 1 januari. Uitzondering hierop is dat een collectieve zorgverzekering bij uitdiensttreding beëindigd mag worden. Krijg je een nieuwe werknemer in dienst, die nu deelneemt aan een werkgeverscollectiviteit, dan kan die werknemer tussentijds switchen. En natuurlijk is het prettig om een nieuwe werknemer te kunnen laten zien wat er voor hen is geregeld. Je kunt de zorgverzekering net als overige -verzekerbare- arbeidsvoorwaarden (pensioen, Anw, e.d.) onderdeel laten uitmaken van het on-boarding gesprek.

4. Hoe kan ik deelname aan onze collectieve zorgverzekering stimuleren?

Voor steeds meer werkgevers is de collectieve zorgverzekering een vaste waarde binnen hun gezondheidsbeleid. Een hoge deelnamegraad is dan ook steeds belangrijker. Deelname kan je stimuleren door de werknemers te informeren en van gezondheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid te maken. Ook zien wij steeds meer werkgevers die bij deelname aan de collectiviteit een financiële werkgeversbijdrage leveren. Wij adviseren dan wel om deze bijdrage te koppelen aan de keuze voor een aanvullende verzekering. Zo stimuleer je niet alleen deelname aan de collectiviteit, maar heb je ook invloed op de keuze voor een aanvullende verzekering. Een werknemer is dan bijvoorbeeld verzekerd van vergoeding van een bepaald aantal fysiotherapie behandelingen. 

Heb je vragen over de collectieve zorgverzekering of over de beschikbare communicatiemiddelen, neem dan contact op met Account Manager, 073 - 000 00 00, royvdlinden@cre8ion.com

Heb je vragen over de collectieve zorgverzekering of over de beschikbare communicatiemiddelen, neem dan contact op met